Creatieve therapie is een manier om kinderen te helpen. Creativiteit wordt dan ingezet om over problemen te spreken, ze vorm te geven en ze letterlijk onder ogen te zien. Kinderen kunnen kiezen uit tekenen, schilderen, werken met stof, klei of steen, fotograferen, toneel en spel. Alleen praten is natuurlijk ook goed. Er wordt veel aandacht besteed aan het verwerken van (traumatische) gevoelens en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, waardoor opgedane inzichten toegepast kunnen worden in het dagelijkse leven. Het is mijn verlangen om de struikelblokken te helpen opruimen, waardoor het kind weer zich kan ontwikkelen, springen en bewegen.

Na aanmelding volgt eerst een intakegesprek. Daarna stellen we een behandelingsplan op met een duidelijk doel. Dit gaat altijd in samenspraak met de ouder en het kind. Wanneer de behandelingen eenmaal lopen, evalueren we regelmatig met elkaar, indien nodig ook met school. We ronden de therapie af wanneer het gestelde doel is bereikt. Omdat ik ben aangesloten bij een intervisiegroep van psychologen en een arts – therapeut is het altijd mogelijk om vragen van u of het kind met hen te bespreken.

Ik heb een praktijk aan huis in Stede Broec en in Twisk.  In Twisk heb ik een grote ruimte tot mijn beschikking die ingericht is op creatieve therapie waaronder spel.